Heeft Richard Branson geïnvesteerd in Bitcoin?

Sir Richard Charles Branson, bekend van de oprichting van de Virgin Active Group, is uitgegroeid tot een van de meest prominente namen in de zakelijke en ondernemerswereld. Met meer dan 400 bedrijven in verschillende sectoren is Branson een iconische Engelse ondernemer met een schat aan ervaring, kapitaal en investeringen. Als een van ’s werelds meest illustere bedrijfsnamen heeft Branson een schijnwerper op zijn leven gezet – vooral op financieel vlak – wat betekent dat elke zakelijke of investeringsbeweging die hij maakt wordt geprojecteerd door de media.

Dit heeft ertoe geleid dat er geruchten de ronde doen over zijn huidige investeringen; in het bijzonder met betrekking tot de cryptocurrency en de Bitcoin Evolution -markt. Er is gesuggereerd dat Branson Bitcoin in zijn portefeuille heeft en dat hij de Bitcoin-handel gebruikt als een passieve methode om een extra laag van opvulling toe te voegen aan zijn steeds groter wordende kapitaal. Om deze geruchten aan te pakken is er onderzoek gedaan naar zijn publieksgerichte communicatie over zijn investering. Hierin worden de bevindingen verkend.

Wat zijn Richard Branson’s investeringen?

In de lijst van Branson’s talrijke investeringen zijn de Virgin bedrijven opgenomen, zoals de Virgin Airlines, de Virgin Trains die uitkijkt naar duurzaam openbaar vervoer, de Virgin Active sportscholen, maar ook investeringen op het gebied van draadloze communicatie, verschillende wereldwijde radiostations, een Formule 1-team en een toerismebedrijf. Onder zijn op het publiek gerichte investeringen met aandelen in verschillende industrieën, heeft hij ook privé-eigendom van een eiland.

Wat is het eiland van Richard Branson waard?

Volgens Business Insider is Branson’s privé-eiland in het Caribisch gebied (specifiek rond de Necker Island regio van de Britse Maagdeneilanden), 60 miljoen dollar waard. Met betrekking tot de return on investment (ROI), kocht Branson het in 1978 voor 180.000 dollar.

De totale netto waarde van Richard Branson bedraagt volgens Forbes ongeveer 4 miljard dollar.

Hoe heeft Branson zijn fortuin verdiend?

Na de oprichting van zijn eerste magazine in zijn tienerjaren, slaagde Branson erin om een markt te vinden die beroemdheden interviewt en reclame verkoopt. Voor het eerste nummer had hij bijna 8.000 dollar aan advertentieruimte verkocht. Toen hij een enorm succes zag, besloot hij de school te verlaten om zich te concentreren op het bedrijfsleven en het tijdschrift. Verdere jaren in de lijn, Branson begon een record bedrijf met postorders als een niche-service aanbod. In die tijd had hij een team van 20 medewerkers die voor hem werkten voor wat nu het merk Virgin is.

Branson is aangehaald om zijn succes in het bedrijfsleven aan te bieden aan geluk, timing en zanderig hard werken. Daarnaast heeft zijn risicobereidheid om originele ideeën aan te nemen en mee te lopen geleid tot het behalen van enkele grote overwinningen in zijn zakelijke carrière.

Heeft Richard Branson geïnvesteerd in Bitcoin?

Branson heeft zich uitgesproken over het concept van investeren en handelen in Bitcoin, maar het is niet geweest om de geruchten te bepleiten of te bevestigen. In plaats daarvan heeft Branson kritiek geuit op degenen in de Bitcoin-industrie die zijn (en andere beroemdheden) identiteit gebruiken om zwendelpraktijken en gedragsregels aan te bieden aan kwetsbare gebruikers.

Om deze geruchten aan te pakken en het probleem op een laag pitje te zetten, heeft Branson een juridisch team dat zich bezighoudt met het nepnieuws over zijn Bitcoin-handel. Dit, naast het feit dat hij nooit publiekelijk een bevestigde Bitcoin-investering heeft genoemd, impliceert dat de ondernemer geen Bitcoin verhandelt en geen verbinding heeft met enig platform of activiteit in de cryptocurrency-industrie.

Hij bood echter aan dat digitale valuta’s en de volatiliteit rond Bitcoin winstgevend zouden kunnen zijn voor handelaren als ze met de juiste timing toeslaan, zeg maar:

„Er is een grote industrie rond Bitcoin. – Mensen hebben fortuinen verdiend met Bitcoin, sommigen hebben geld verloren. Het is volatiel, maar mensen verdienen ook geld aan de volatiliteit.