Kinesiske Bitcoin-gruvearbeidere kan ikke betale kraftselskaper da regjeringen angivelig fryser bankkort

Kinesiske Bitcoin-gruvearbeidere skal ha vanskeligheter med å betale strømregningen. Årsaken er at regjeringen fryser kontoer tilknyttet kryptovalutaen.

Det pågående angrepet mot hvitvasking av penger i den kinesiske telekom- og kryptoindustrien har sett at Bitcoin-gruvearbeidere har vanskeligheter med å betale strømregninger ettersom banker fryser kort assosiert med kryptovaluta-transaksjoner.

Tre fjerdedeler av kinesiske Bitcoin Miners kan ikke betale for strøm

I følge et lokalt nyhetsuttak, i en tweetråd 16. november 2020, hadde kinesiske gruvearbeidere angivelig problemer med å betale strømregninger. Uttaket var i stand til å undersøke 74% av Bitcoin-gruvearbeidere i Kina, som avslørte at de sto overfor slike problemer.

Vanskeligheten med å betale strømregninger var et resultat av kortfrysebølgen i Kina. I begynnelsen av 2020 tok regjeringen i Kina en mer drastisk tilnærming til å bekjempe hvitvasking av penger og ulovlige aktiviteter, spesielt rettet mot kryptovaluta- og finansnæringen.

Mens andre kinesiske kryptodeltakere kan beholde sine beholdninger i stallmynt i stedet for yuanen, trenger gruvearbeidere tilgang til RMB for betaling av regninger og andre driftsutgifter. Denne mangelen på tilgang til fiat er nok en hindring for Bitcoin-gruvearbeidere i landet i tillegg til andre problemer som sesongmessig flom, forsyningsmangel på grunn av blant annet COVID-19.

Etter halveringen i mai 2020 ble blokkbelønningen 6,25 BTC, en nedgang på 50% fra subsidiene opptjent de siste fire årene. Med den reduserte inntjeningen per blokk, etterstreber angivelig gruvedrift større effektivitet for å oppveie de reduserte inntektene.

Vil Hash-kraften migrere ut av Kina?

Mens Kina fremdeles er det ledende landet når det gjelder global hashrate for bitcoin, kan den siste utviklingen som kommer ut av landet, se lokale gruvearbeidere migrere til gunstigere regioner. Ifølge data fra Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI), leder Kina BTC-gruvesektoren med 65,08%, med USA og Russland på henholdsvis andre og tredje plass på 7,24% og 6,90%.

Som rapportert av CryptoPotato tilbake i juni økte den amerikanske BTC-hash-raten 78,33% mellom september 2019 og april 2020. I mellomtiden har Kina opplevd en nedgang i samme periode.

Mens kinesiske gruvearbeidere har problemer med å betale strømregninger, kan Russland legalisere BTC-gruvedrift. Tilbake i september kom det rapporter om at Russlands finansdepartement vurderte å autorisere bitcoin-gruvedrift i landet.