Top DeFi-protocollen verdienden meer aan vergoedingen dan Bitcoin in Q1 2020

  • Top DeFi protocollen maken zeven-cijferige dagelijkse vergoedingen.
  • Bitcoin fees van Q1 2020 brachten gemiddeld $250.000 op.
  • Ethereum ligt ver voor op het peloton en verdient meer dan 25 miljoen dollar per dag.

Er is de laatste tijd geen einde gekomen aan de klachten over hoge Ethereum fees, maar de top van decentrale financiële platformen hebben het ook binnengeharkt volgens nieuw onderzoek.

Messari Crypto oprichter Ryan Selkis heeft onderzoek gedaan naar de vergoedingen in de industrie. Uit de gegevens blijkt dat sommige van de beste DeFi-protocollen meer hebben verdiend aan dagelijkse vergoedingen dan Immediate Edge in het eerste kwartaal van 2020.

De thread daalde snel af in de gebruikelijke tirade van crypto tribalisme en Ethereum bashing – maar het bracht een aantal interessante observaties naar voren over hoeveel DeFi platforms nu verdienen.

De Top 5 DeFi apps (UNI, SUSHI, COMP, ROOK, AAVE) verdienen nu meer aan dagelijkse fees dan Bitcoin deed in Q1 2020.

Maar ja, alles buiten BTC is oplichterij en een cash grab. 😂

Ik kan *bijna* de ETH sceptici begrijpen, maar niet de gedecentraliseerde applicatie sceptici.

Stand van de DeFi Vergoedingen

Selkis noemde specifiek Uniswap, SushiSwap, Aave, Compound Finance, en KeeperDAO als de top-vijf DeFi protocollen in termen van vergoedingen, volgens zijn onderzoek.

De schermafbeelding toonde Uniswap die bijna $3.5 miljoen per dag verdiende terwijl SushiSwap tweede was met bijna $1.3 miljoen. Compound volgde op de derde plaats en verdiende 1,2 miljoen dollar.

Aan de top van de stapel was Ethereum, niet verrassend, met maar liefst $ 24,4 miljoen aan dagelijkse inkomsten uit vergoedingen. Bitcoin was tweede met $6,6 miljoen.

ETH Ethereum Vergoeding

De vergelijking werd gemaakt met Bitcoin’s eerste drie maanden van 2020 waar vergoedingen betaald aan miners gemiddeld rond de $250.000 per dag lagen.

Dit is een beetje oneerlijk gezien de vergelijking is gemaakt op totaal verschillende momenten in de markt en Bitcoin nu veel meer aan fees genereert dan welk DeFi protocol dan ook. Het benadrukt echter wel hoe ver ze zijn gekomen in zo’n korte tijd.

CryptoFees rapporteert vergelijkbare cijfers met Ethereum en Bitcoin aan de leiding, maar het DeFi protocol maakt de rest van de top tien uit in termen van fees. Ook op die lijst stonden Stellar en Balancer die op dit moment $475.000 en $235.000 aan dagelijkse fees maken.

Andere DeFi protocollen zoals Bancor, Synthetix, Curve, Binance Chain, Ren, en 0x stonden allemaal op de lijst maar hun verdiensten waren allemaal onder de $100.000 per dag.

Ethereum nog steeds koning

Als Ethereum een doorsnee bedrijf was, zouden de winsten indrukwekkend zijn en zouden aandeelhouders waarschijnlijk blij zijn – maar dit is niet het geval. Degenen die de activa voor de lange termijn aanhouden of ze vastzetten via staking maken zich niet zo’n zorgen over die torenhoge vergoedingen, maar iedereen die probeert het netwerk daadwerkelijk te gebruiken, staat een wereld van pijn te wachten.

Volgens BitInfoCharts ligt de gemiddelde transactiekost momenteel rond de $20 op het moment van drukken.